Forsiden
 
Foredrag
 
Teambuilding
 
Friluftsliv
 
 Førstehjælp 
 
Kontakt
Om firmaet
 
 LindFoto.dk
 
Diverse
 

FriluftsKompagniet
v/ Dirch Lind

8920 Randers NV
 86450196 / 40886462

 
© Dirch Lind
 
 

Grønland
- et foredrag om fjeldvandring Foredrag om Grønland - Dirch Lind

Et foredrag om en vandretur på 18 dage og ca. 150 km. gennem Paradisdalen syd for Søndre Strømfjord (Kangerlussuaq). 
Vi var 3 der havde planlagt turen og 10 i alt der var afsted. For at komme til området blev vi sejlet ca. 20 km. ud af fjorden og sat i land ved en jagthytte. Herefter var vi på egen hånd og måtte stole på, at vi blev hentet igen som aftalt 18 dage senere. Eneste mulighed for kontakt med omverdenen indtil da, var at trække splitten på satellitnødsenderen. Det ville resulterer i, at en redningshelikopter vil indfinde sig i løbet af en times tid - og er jo ikke noget man gør bare fordi, man får ondt i en tand eller mangler tændstikker. 
Vi skulle selv bære alt, hvad vi skulle bruge til de 18 dage og, alene maden er det vanskeligt at få ned under 1 kg. pr. person pr. dag. Alt var derfor planlagt meget grundigt inden turen. Men trods megen regnen og vejen startede flere af os alligevel med over 30 kg. i rygsækken.

Foredraget følger turen i Paradisdalen og den smukke natur vi kom igennem. Vi møder bl.a. moskusokser, rener og sneharer undervejs. Vi slutter med en kort 3 dages tur til indlandsisen.

Foredraget vil nok have særlig interesse for ungdomsskoler, højskoler, spejdere eller andre, som ønsker en optakt til en vandretur. 
Det handler meget konkret om vores tur til Paradisdalen, men de overvejelser vi har gjort om fx mad og udstyr vil gælde for alle der skal på en længere vandretur et afsides sted.

  Se kort over turen - klik her.    (Geodætisk Institut 66 V.2 Søndre Strømfjord Øst)

Jeg har samlet 5 sider om mad og udstyr, som vi havde med på turen. 
Det er en pdf-fil på 1,3 MB - klik her for at se den (Åbner i selvstændigt vindue, hvorefter du kan gemme den).

Bog om Pardisdalen, Grønland.Vil du læse mere om Paradisdalen - specielt om geologi, plante- og dyreliv, samt dalens historie og arkæologiske fund, kan jeg anbefale bogen " Arnangarnup Qoorua - Paradisdal i tusinder af år" - skrevet af Karsten Secher, Jens Bøcher, Bjarne Grønnow, Sune Holt, H.C. Petersen og Henning Thing.
Den er udgivet på forlaget Pilersuiffik i 1987 og har ISBN 87-585-0675-6.
Bogen er muligvis udsolgt - men kan evt. skaffes gennem bibliotekerne.
Bogen indeholder mange tegninger, fotos og kort fra dalen.


Ud over turen i Grønland har jeg stået for flere vandreture, og skiture i Norge, samt en del kanoture i Danmark og en enkelt på 4 uger i Letland.
Jeg har mere end 20 års erfaring som leder hos KFUM-Spejderne - og har undervist i 4 år på "Friluftslederuddannelsen", som holdt til på Fussingø Slot vest for Randers.
Foredraget kan derfor sagtens udvides med snak om udstyr, proviant og pakning i forbindelse med forskellige friluftsture.

Har du andre ønsker til oplæg omkring friluftsliv - så prøv at kontakte mig.

Varigheden kan aftales - men min. 1½ time.

Foredrag Grønland - vandring - elven krydses Foredrag Grønland - Udsigten nydes Foredrag Grønland. Møde med moskusokser Rejseforedrag. Grønlands nationalblomst

Klik på billederne for at se et større.

Foto: © Dirch Lind 

      Tilbage til oversigten over foredrag